Volg BlackBird

Kantoor (op afspraak):
Mechelsesteenweg 52 bus 6
2220 Heist-op-den-Berg

Maatsch. zetel:
Oudenbos 96b, 3202 Rillaar
Ond. Nr. BE 0786.382.859

BlackBird Business Class - VOLZET

20-10-2023 tem. 24-10-2023    
Best Western Plus Aldhem Hotel

Lees meer op deze pagina:

INHOUD

Tijdens de BlackBird Business Class maak je kennis met innovatieve ondernemerstechnieken die gebruikt worden in vooraanstaande internationale bedrijven, aangepast en afgestemd op de specifieke behoeften van de Belgische kmo. Jouw perspectief op ondernemen zal na deze vijf dagen nooit nog hetzelfde zijn.

Na dit traject van 5 dagen ben jij in staat om:

 • de waarde van je bedrijf te verhogen dankzij een beter begrip van financieel management, rendementsoptimalisatie, cashflow en value drivers
 • succesvol financiering op te halen of investeerders aan te trekken dankzij een duidelijk zicht op de mogelijkheden en technieken
 • zelfsturing te implementeren door verantwoordelijkheden te delegeren en een managementteam uit te bouwen
 • jouw bedrijf te laten groeien door overnames, fusies of synergieën
 • jouw zakelijke- en privévermogen te optimaliseren door tijdig je aandelenvermogen en vennootschapsstructuur anders te structureren
 • een duidelijke strategie te bepalen over hoe je op korte of lange termijn je bedrijf geheel of gedeeltelijk kan overlaten dankzij een heldere kijk op de opties.

Tijdens dit programma krijg je unieke technieken, kennis en inzichten aangeleerd door de docenten, je past meteen toe wat je leert en werkt al deze zaken uit voor je eigen business case. Hierdoor verzeker jij jezelf ervan dat dit traject niet eindigt met een werkboek in de kast, maar met direct implementeerbare acties.

ZIJ GINGEN
JOU VOOR

Meest gehoorde quote van deelnemers:

“Ik had deze opleiding 10 jaar eerder moeten volgen!”

Matthias Haeck
Vital 1926
Eric Bauwelinck
Mastervoice
Koen Wolzer
Home Consult / Megacharge
Bekijk alle testimonials

WAAROM
DIT
TRAJECT?

Door jouw bedrijf als een hefboom in te zetten in plaats van het emotioneel en persoonlijk te behandelen, verander je niet alleen jouw perspectief van zelfstandige naar investeerder-ondernemer maar zal je ook slimmere, rationelere beslissingen nemen en maak je automatisch de klik om ook vanuit het standpunt van de bank, investeerder, aandeelhouder en vennoot te denken waardoor jouw visie op ondernemerschap naar een veel hoger niveau zal ontwikkelen. Het is dit cruciale perspectief op ondernemen dat aan de basis ligt van deze opleiding.

Tijdens deze 5-daagse opleiding leren we je NIET hoe je de basis moet leggen van het operationele bestuur zoals marketing, sales, leiderschap, HR of mindset maar WEL hoe je het maximum uit je onderneming kan halen (zowel zakelijk als privé) door de high-level strategie van je ondernemerschap op een praktisch toepasbare manier op punt te zetten.

VOOR
WIE?

De BlackBird Business Class is bedoeld voor ondernemers met een kmo die voorbij het punt willen geraken waarop de groei of het rendement van hun onderneming stagneert of terugvalt omwille van een gebrek aan kennis, talent, cashflow of investeringskapitaal.

Dit traject is onmisbaar wanneer jij als ondernemer in de driver seat wil zitten bij de meest ingrijpende beslissingen in je ondernemerschap. De experten waarmee jij je omringt zoals je accountant of overname-adviseur werken op basis van het bedrijf dat jij gebouwd hebt. Zij zullen je bedrijf niet in jouw plaats besturen of op een andere manier structureren. Daarvoor zorgt de BlackBird Business Class, waardoor jij veel meer waarde uit de samenwerking met je raadgevers zult kunnen halen op de belangrijkste momenten in je ondernemerschap.

Wat doen de deelnemers na de BlackBird Business Class?

7%

Kapitaalronde voorbereiden

28%

Buy-and-build strategie opzetten

14%

Aandelentransactie voorbereiden

28%

Groeistrategie uitwerken

12%

Zelfsturing verhogen

11%

Nieuwe activiteit lanceren

DOCENTEN

Verwacht je niet aan louter theoretische modellen of zweverig guru-gedoe. De docenten die jou begeleiden tijdens dit traject zijn experten en ervaringsdeskundigen met een bewezen track record. De kennis die je opdoet is van een hoog niveau en komt recht uit de praktijk. In geen enkele andere opleiding komen alle topics en inzichten aan bod die je tijdens deze vijf dagen ontvangt. De tijd die jij in dit traject investeert, zal veruit de grootste impact hebben op jouw toekomst en die van je bedrijf.
BlackBird Business Class editie oktober 2023

Andy
Coomans

Hoofddocent

Andy Coomans - Hoofddocent

 • Investeerder in meerdere bedrijven
 • Verkocht eerste bedrijf op 37-jarige leeftijd in een miljoenentransactie
 • Auteur van 2 ondernemersboeken, 3.000+ exemplaren verkocht
Vanuit zijn carrière als strategisch consultant ondersteunde hij honderden ondernemers in de zoektocht naar hun ideale marktpositie en identiteit, én bouwde hij samen met zijn echtgenote Daisy een top-100 marketing agency uit in Vlaanderen, dat hij op 37-jarige leeftijd verkocht aan zijn management in een miljoenentransactie. Sindsdien participeert hij actief in meerdere start-ups en kmo’s waardoor hij beschikt over een brede sectoroverstijgende kennis. Andy is allesbehalve een guru met een feel-good verhaal of zweverige context. Hij gebruikt zijn Kempense ‘botten in de modder’ attitude om ook de harde kant van het ondernemen te benoemen. Zijn verhaal, doorspekt met eigen relevante ervaringen, is daardoor heel herkenbaar en inspirerend.

Wouter
Torfs

Gastdocent

Wouter Torfs - Gastdocent

 • 35 jaar CEO van Schoenen Torfs
 • Bracht het familiebedrijf van 26 naar 80 winkels
 • Auteur van 2 boeken
Wouter Torfs stond als derde generatie maar liefst 35 jaar aan het roer als CEO van het gelijknamige familiebedrijf Schoenen Torfs. In diezelfde periode bouwde hij het bedrijf verder uit tot een nationale speler met 80 winkels en een omzet van 144 miljoen. De voorbije jaren bereidde hij zijn opvolging zorgvuldig voor om begin 2023 de fakkel door te geven aan Lise Conix. Zelf maakt hij tijd om andere engagementen op te nemen, zoals het voorzitterschap van non-profit organisatie CAW. Tijdens dit programma zal Wouter spreken over dynamieken in familiebedrijven en het voorbereidingstraject dat iedere ondernemer doormaakt om in zijn opvolging te voorzien.

Michiel
Pouillon

Gastdocent

Michiel Pouillon - Gastdocent

 • Advocaat aan de balie van Antwerpen, partner bij Quorum Law
 • Adviseur van bedrijven (vb. Engie, Visma) in fusies en overnames
 • Expertises: M&A, corporate, herstructurering, banking & finance
Michiel Pouillon is Partner bij Quorum Law, een legal boutique gespecialiseerd in Corporate, M&A en Tax. Michiel legt zich toe op vennootschapsrechtelijke en commerciële geschillen. Hij adviseert cliënten (vb. Visma, Engie, Van Moer Logistics) in alle mogelijke aspecten van fusies en overnames, investeringen en herstructureringen. Als advocaat is hij verbonden aan de balie van Antwerpen. Tijdens dit programma zal Michiel spreken over contracting en de belangrijkste valkuilen bij samenwerkingen tussen vennoten (vb. shareholders’ agreement) en bij overnames.

Jo
Goossens

Gastdocent

Jo Goossens - - Gastdocent

 • Medestichter Stepstone
 • Bestuurder in diverse vennootschappen
 • 10 jaar actief als M&A partner bij SDM Corporate Finance Group
Jo Goossens heeft een gevarieerde carrière die hem uiteindelijk deed landen in de wereld van Corporate Finance. Dit laat hem toe zich in diverse sectoren te verplaatsen om van daaruit een strategische visie te vormen op waardering van bedrijven en het opzetten van succesvolle transacties. Centraal staat daarbij om aandeelhouders te begeleiden in het balanceren van de soms conflicterende belangen binnen zichzelf als aandeelhouder, ondernemer, manager en mens. Tijdens dit programma zal Jo spreken over waarderingsmethodes, hoe je deze als ondernemer benadert en wat de belangrijkste valkuilen zijn.

CONCREET
EN
PRAKTISCH

 • Een exclusief high-end begeleidingstraject, gericht op kmo-ondernemers die al verder staan dan in de fundamenten van het ondernemerschap.
 • 5 dagen even helemaal weg uit je bedrijf op een inspirerende toplocatie, om te werken aan het actieplan van jouw toekomststrategie en de volgende fase van je bedrijf.
 • 40 uur training op topniveau door inspirerende ervaringsdeskundigen en experten waarmee jij unieke kennis opdoet die je nergens anders aangereikt krijgt. We rekenen af met je bedrijfsblindheid en dagen je uit.
 • Een arsenaal aan implementatietools en hulpmiddelen die je tijdens het traject aangereikt krijgt om je actieplan meteen in de praktijk te installeren (of te delegeren aan je team).
 • 15+ netwerkmomenten om te connecteren met kmo-ondernemers, ideeën uit te wisselen en te werken rond de topics die aan bod komen tijdens de BlackBird Business Class. Hierdoor ontstaan er tussen onze deelnemers frequent boeiende gesprekken over onderwerpen die zelden op andere netwerkevenementen worden besproken.
 • Na je deelname krijg je toegang tot een lerend netwerk van ondernemers en ontvang je regelmatig uitnodigingen om deel te nemen aan hosted evenings. Deze netwerkmomenten van hoge kwaliteit worden je kosteloos aangeboden in samenwerking met onze partners.

 

 

Vrijdag 20-10-2023 tem. dinsdag 24-10-2023

Locatie

Best Western Plus Aldhem Hotel
Jagersdreef 1
2280 Grobbendonk

Startuur 

08:30u

Deelnameprijs per persoon

Deze opleiding komt in aanmerking voor 30% subsidiëring via kmo-portefeuille.
Eigen investering na aftrek kmo-portefeuille:
€ 6.230 excl. BTW

Interesse om deel te nemen?

Om te verzekeren dat jij maximale waarde uit dit traject zult halen, plannen we graag een vrijblijvende kennismaking met een medewerker van het BlackBird team. Tijdens deze korte audit leren wij jou en je bedrijf beter kennen én ontdekken we jouw ambities en struikelblokken. Daarna kunnen we samen zeer gericht in kaart brengen welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jouw volgende stappen als ondernemer. Deze kennismaking verzekert jou ervan dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van de deelnemers.

Jouw naam: *

Bedrijf: *

Telefoonnummer: *

E-mailadres: *

We delen je gegevens niet met derden en blijven je niet ongewenst of ongevraagd lastigvallen met e-mailings. We respecteren jouw privacy.

Oeps! Je ei werd niet gelegd want je vergat een formulierveld in te vullen. Maar geen nood, je krijgt een herkansing. De velden met een sterretje hebben we nodig. Vul je deze alsnog in?
Reeds overtuigd? Meteen inschrijven
Belangrijk:
Om het maximum uit dit traject te halen, raden we je aan om tijdens het programma in het hotel te verblijven. Zo kan je ook ’s avonds verbinden met andere ondernemers, blijf je 100% gefocust op het traject en mis je geen enkel waardevol moment.
Kmo’s in Vlaanderen kunnen gebruik maken van de subsidie via kmo-portefeuille.

BlackBird Business Events is geregistreerd dienstverlener voor opleidingen, ons registratienummer is DV.O245208.