Volg BlackBird

Kantoor (op afspraak):
Mechelsesteenweg 52 bus 6
2220 Heist-op-den-Berg

Maatsch. zetel:
Oudenbos 96b, 3202 Rillaar
Ond. Nr. BE 0786.382.859

BLACKBIRD
ORIGIN
STORY

BlackBird Business Events is ontstaan uit een exceptionele samenwerking tussen diverse partners, elk met een eigen expertise en kijk op ondernemerschap. Ze verenigen zich onder BlackBird Business Events met één doel: de ondernemer écht laten ondernemen.

BlackBird triviaBlackBird sprekers

WAAROM
BLACKBIRDS?

Ongetwijfeld heb je jezelf al afgevraagd waarom ons bedrijf BlackBird Business Events noemt. En nee, we kozen deze benaming niet louter omdat het cool klinkt (ook al ís het wel een geweldige naam).

Achter de term BlackBird zit een veel diepere betekenis: de karakteristieken die men toeschrijft aan deze groep ‘zwarte vogels’ in het dierenrijk willen we aanwakkeren in de wereld van ondernemers.

Want een BlackBird is…

Onbevreesd. Het is de enige vogel die zijn natuurlijke roofdieren (vb. buizerd) overwint.

Net zoals ook jij moet opboksen tegen uitdagingen die groter zijn dan jezelf of jouw bedrijf. Door intelligente beslissingen te nemen, kan je niet alleen overleven maar overwinnen.

Immens beschermend over zijn nest.

Net zoals jij ook beschermend bent over je bedrijf, je medewerkers en je gezin. Je wil het beste voor hen en je vecht met vuur voor wat je toekomt.

Een van de enige vogels die problemen kan oplossen door werktuigen te gebruiken.

Net zoals wij jou de instrumenten zullen aanreiken tijdens onze inspirerende events om jouw uitdagingen als ondernemer te overwinnen.

Geen lange afstandsvlieger. Ze nemen korte vluchten met een duidelijke focus: snel en efficiënt geraken waar ze moeten zijn.

Net zoals jij ook gefocust op je doelen afgaat als ondernemer. Ook al zie je de lange vlucht wel voor je, er is altijd eerst die ene stap die je succesvol moet voltooien alvorens je verder kan.

Zeer adaptief aan nieuwe omgevingen.

Net zoals ook jouw sector en wereld continue veranderen door externe factoren, waarmee je succesvol en met een bepaalde snelheid zal moeten omgaan.

Een van de meest intelligente dieren. Ze zijn geweten om zelfs apen en kinderen te slim af te zijn.

Net zoals ook jij je competitie te slim af zal moeten zijn. Ook al gedragen ze zich als apen of kleine kinderen.

Een grijper van kansen en opportuniteiten.

Net zoals ook jij kansen moet grijpen. De juiste voorbereiding om die kansen te grijpen, is waar BlackBird Business Events voor zorgt.

Individueel.

Net zoals ook jij wel vaak samenwerkt met anderen, maar er toch vaak alleen voor staat om te groeien als ondernemer. Tenzij met de begeleiding van BlackBird Business Events.

Een sterke persoonlijkheid en charismatisch.

Net als iedere ondernemer die enkel is geraakt waar hij moet zijn, door zijn eigen visie door te duwen, geen ‘nee’ te aanvaarden en met het juiste charisma partnerships smeedt.

BLACKBIRD
TRIVIA

Voor Bart, Andy en Daisy is dit de tweede keer dat ze samen ondernemen. Als jonge ondernemers bouwden ze ooit een succesvolle portaalsite en boekprojecten uit in de bouwsector. Andy en Daisy kozen er op een bepaald moment voor om te focussen op hun marketing agency terwijl Bart enkele fusies ondernam binnen de mediasector. Vandaag vinden zij elkaar terug onder een herenigd doel.

Bart, Daisy en Andy bouwden op quasi hetzelfde moment een huis, zonder het van elkaar te weten op slechts 1 km afstand in hetzelfde dorp: Rillaar city. Terwijl Bart uit het Brusselse komt en Daisy en Andy uit De Kempen. How’s that for chance?

Andy en Daisy hebben, naast een druk leven als ondernemer, een andere grote ambitie: iets nalaten voor de natuur. Die legacy is ondertussen uitgegroeid tot een privé natuurdomein waarin zij zowat élk vrij moment van hun tijd besteden.

Andy en Daisy zijn grote liefhebbers van vogels, dus misschien heeft dat ook wel iets met de keuze voor de naam BlackBird Business Events te maken. Ze hebben thuis geen BlackBirds (hoewel er wel een aantal rondfladderen in hun natuurdomein), maar wel 2 papegaaien en zo’n 40 kippen.

BLACKBIRD
SPREKERS

De krachtigste lessen komen uit ervaring. Daarom vinden we het cruciaal dat iedere spreker die het podium neemt tijdens een BlackBird Business Event, doorleefd heeft waarover hij of zij spreekt en de nodige expertise heeft opgebouwd binnen het besproken vakdomein. Geen onbeproefde theorieën uit boekjes maar échte ondernemersvaardigheden die je in dit ecosysteem vooruit helpen met je bedrijf.

Andy CoomansGastsprekers
Andy Coomans is één van de founders en hoofdspreker van BlackBird Business Events. Vanuit zijn carrière als strategisch consultant ondersteunde hij honderden ondernemers in de zoektocht naar hun ideale marktpositie en identiteit, én bouwde hij samen met zijn echtgenote Daisy een top-100 marketing agency uit in Vlaanderen, dat hij op 38-jarige leeftijd verkocht aan zijn management in een miljoenentransactie.

Andy’s grootste zakelijke passie is kennis delen en ondernemers motiveren en inspireren. Vanuit talrijke gesprekken met ondernemers, zag hij de grote nood aan de inzichten die hij kon brengen. Hij besloot zijn carrière een andere wending te geven en zich in te zetten als professioneel spreker.

Als spreker is Andy enorm energiek: een explosie op het podium die naadloos fietst van snoeiharde confrontaties naar memorabele one-liners en een flinke dosis humor. En terug. Een seminar van Andy is een keiharde schop onder je ondernemende kont die je opnieuw de goesting geeft om jezelf en je bedrijf te veranderen. Dát, in combinatie met welgeplaatste comedy (altijd gekoppeld aan een sterk inzicht), is weinig sprekers gegeven. Andy is allesbehalve een goeroe met een feel-good verhaal of zweverige context. Hij gebruikt zijn Kempense ‘botten in de modder’ attitude om ook de harde kant van het ondernemen te benoemen. Zijn verhaal, doorspekt met eigen relevante ervaringen, is daardoor heel herkenbaar, kwetsbaar en inspirerend.
  • Founder van een top-100 marketing agency
  • Verkocht zijn eerste bedrijf aan zijn management in een miljoenentransactie
  • Investeerder in meerdere succesvolle start-ups en bedrijven
  • Zijn eerste boek gaf hij uit in eigen beheer en werd een Vlaamse bestseller
  • Zijn tweede boek “Sell Your Baby” is uitgegeven bij LannooCampus en werd het vuur aan de lont van BlackBird Business Events